Yuxu Yozmalari

0 520

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Rüya, uykunun REM evresi sırasında ortaya çıkan işitsel ve görsel algı ile ilişkili duygusal bir varlıktır. İnsanlar her türlü şeyi hayal edebilirler. Çok mantıklı veya saçma rüyalar görmek oldukça yaygındır.

Uyku sırasında vücudumuzun birçok işlevi devre dışı kalır. Beynimiz hala çalışıyor. Rüyalar aynı zamanda bilinçaltımızdaki bir imgeler topluluğudur. Rüyalarımızın nedenleri hakkında birçok farklı bilimsel çalışma yapılmış olsa da hala kanıtlanmış bir gerçek yoktur. Bununla birlikte, çeşitli teoriler önerilmiştir ve etrafa saçılmaktadır.

Sigmund Freud ve Carl Jung gibi bilim adamları, rüyalar hakkında teoriler geliştiren ilk kişiler arasındaydı. Freud’a göre rüyalarımız uyanıkken kafamızdaki düşünceleri yansıtır. Yani gerçek hayattaki tutkularımızı rüyalarımızda gördüğümüzü söylüyor. Öte yandan Carl Jung, rüyalarımızın uyanık olduğumuz zamankiyle aynı olduğuna inanıyor. Günümüzde rüyaların farklı işlevleri olduğuna dair farklı görüşler bulunmaktadır. Bilim adamları, rüyaların nedenlerini nörolojik bir bakış açısıyla incelediler. Bu incelemeye dayanarak, Allan Hobson ve Robert McCarley, rüyalarımızın beynimizde rastgele elektriksel aktiviteye neden olduğu sonucuna vardılar. Bu elektrik sayesinde beynimizde birbiri ardına görüntüler belirir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Uyku İçin En İyi Çaylar

 Geçmişten günümüze rüyalar

Rüyalar bazen insan psikolojisini derinden etkileyen görüntüler gibi görünür. M.Ö 31. yüzyıldan kalma Sümer tabletlerinde rüyalar hakkında bilgi bulundu. Yani günümüzde olduğu gibi 5 bin yıl önce de insanlar farklı çalışmalar yapmış ve rüyalar üzerine düşünmüşlerdir. Tabii ki, bilimle ilişkilendirilebilecek tek fikirler bu fikirler değildi. Hem Asur hem de Mısır medeniyetlerinde rüyalar Tanrı, Şeytan vb. Gibi dini terimlerle birleşerek Rüyalarla ilgili ilk bilimsel çalışma az önce bahsettiğimiz Freud tarafından yapılmıştır. Rüyalar hakkında yazan Freud, rüyaların bir kişinin bastırılmış duygularını yansıttığını öne sürdü. Bu çalışma geriye dönüp bakıldığında eksik gibi görünse de o dönem için çok aydınlatıcı bir çalışmaydı. Çünkü o dönemde rüyaları dini gerçeklere değil, doğrudan beynin kendisine bağlamaya çalışan ilk düşünürlerden biriydi.

 Rüya Türleri

 Bilinçli rüya

Rüyalar farklı kollara ayrılabilir. Bunlardan en ilginçlerinden biri de lucid dream dediğimiz uyku şeklidir. Bu rüya türünde kişi rüya gördüğünün farkındadır ve rüyasını dilediği gibi yönlendirebilir. Bu durumda vücut uyku halindedir ancak beynin tamamen uykuda olmadığı açıktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Keratin Bakımı Evde Nasıl Yapılır?

 Gerçek rüyalar

Bazı insanların rüyaları gerçek oluyor. Bu rüyalara gerçek rüyalar denir. Bu rüyaların tabiri de oldukça önemlidir.

 Basit Rüyalar

Bazı insanlar gün içinde yaşadıkları tüm olayların etkisiyle rüya görürler. Bütün gün farklı şeylerle meşgul olan insanlar, ilgilerini çeken konuların hayalini kurar veya yaşarlar. Bu yuxu yozmaları gerek yoktur.

 Güzel rüyalar

Rüyada uçmak veya koşmak, eğlenmek, yüzmek güzel bir rüya olarak yorumlanır. Bu tür bir rüya, vücudun rahat ve sağlıklı olduğu sabah saatlerinde ortaya çıkar.

 Tekrarlayan rüyalar

Bazı insanlar zaman zaman aynı rüyaları görürler. Bu tür rüyalar genellikle olumlu olaylardır ve kişiyi mutlu ettiği için görülür.

 Rüya içinde rüya

Rüyalarda rüyalarda yorum önemlidir. Bu tür rüyalarda yapılan yorumlar genellikle gerçekleşebilir.

 Kabuslar

İnsanlar bazen korktukları rüyalar görürler. Bu bilinçsiz korkularla ilgili bir durumdur.

 Rüya görme sıklığı

“Araştırmalar, travma yaşayan insanların normal insanlardan daha fazla rüya gördüğü sonucuna varmıştır. Bunun birçok farklı nedeni tartışılabilir. Uzmanlar  genellikle beynimizin travmaya tepki verdiğine inanırlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Cerave ile Cilt Bariyerini Güçlendir!

Bu aynı zamanda beynin kendini eğittiği anlamına  gelir. Kötü olaylar yaşayanlar, kötü rüyalar görürler ve bu nedenle nefsi müdafaa yöntemleri geliştirirler. Neden çok rüya görüyorum sorusu da önemli. Bu soru genellikle olayların kişiyi nasıl etkilediğine bağlıdır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku