Histereskopi

1 6.144

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Histereskopi  , histeroskopi nedir  , histeroskopi fiyatları  , histeroskopi sonrası  , histeroskopi fiyatları 20201 gibi soruları yanıtlayacağız.

Çocuk sahibi olmak için bir tedavi yöntemi olan histereskopi sorunların teşhis edilmesine yardımcı olarak anne olma şansını arttırır.

Histeroskopi Nedir ?

Histereskopi denildiğinde akla gelen durum çocuk sahibi olma şansının artmasıdır. Rahim içi yapışıklıklar söz konusu olduğunda miyom ve poliplerden kaynaklanan embriyonun tutunamaması sorunu söz konusu olabilir. Bu durumda yapılan tedavi yöntemi bebek sahibi olma şansını arttırabilir.

Kadınların bebek sahibi olmasını engelleyen sorunların %30’unda rahim içi anomaliler görülmektedir Bu problemlerin teşhisi ve tedavisinde ise embriyonun tutunma şansının artması söz konusu olabilir.

Laparoskopik yöntem kullanılarak yapılan bu işlem doktorun deneyim ve becerisiyle yakından ilgilidir. Kamerayla girilerek tedavinin gerçekleştirilmesi mümkün olabilir. Genel anestezi kullanılarak tedavinin gerçekleşmesi mümkün olabilir. Her rahim hastalığında son yıllarda bu yöntem kullanılmaktadır. Kameralı inceleme anlamına gelmektedir.

Jinekolojik bir işlem olan bu işlem vajinanın içine girilerek yapılır. Bu yüzden hastanın ağrı duymaması için lokal ya da genel anestezi şeklinde bir uygulama beraberinde yapılır. Bazı belirtilerin araştırılması için yapılan tanısal uygulanan bir de tedavisel şekli vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Diş Çürüğü Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

 

Tekrarlayan düşükler, gebe kalamama, miyomlar, rahim anomalileri gibi birçok probleme neden olan histereskopi kişinin sağlığını olumsuz olarak etkileyen ve üremesini önleyen durumlar söz konusu olduğunda yapılmaktadır.

 

Histereskopi Sonrası Tüp Bebek Ne Zaman Yapılır?

 

Çocuk sahibi olmayan ve histereskopi sonrası tüp bebek deneyecek olan adaylar genelde yumurtalıklardaki kistlerden ya da benzer durumlardan şikayet edebilmektedir. Bazı iltihaplardan sonra yaşanan sorunların bu sıvıların kesecikleşmesine neden olması bebek sahibi olmayı önleyebilir. Bu yüzden uygulama ve tedaviden sonra 2 ay içinde bebek denemelerine başlanabilir.

 

  • Tüp bebek tedavisi öncesinde olduğu gibi sonrasında da yaptırılabilir.
  • Hastanın genel sağlık durumu kontrol edilerek uygulama zamanının belirlenmesi sağlanabilir.
  • Yardımcı üreme tekniklerinden yararlanılarak tedavinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi mümkün olabilir.

 

Hastanın genel sağlık durumuna bağlı olarak gereken takipler yapılır. Bu takipler sonrası uygulanan tedavi yöntemine göre değişecek olan süreç ele alınarak ameliyat için gereken şartların oluşturulması beklenir. Böylece gereken tedavinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi mümkün hale gelebilir.

 

Histereskopi Sonrası Tüp Bebek

 

histeroskopi tüp bebek şansını artırır mı
histeroskopi sonrası tüp bebek tutanlar

Genel olarak karşılaştırmalı genomik hibridizasyon testi uygulanarak kromozom sayılarının incelenmesi gerekebilir. Sağlıklı bir bebeğin tutunabilmesi için 23 çift kromozomun olması gerekmektedir. Kadınlarda XX, erkeklerde ise XY şeklinde olan bu kromozomlar, 24 saat içinde hücrenin değerlendirilmesi sağlanabilir. Histereskopi sonrası tüp bebek girişimlerinde bu yüzden bu tür tetkikler de denenerek embriyonun rahimde tutunup tutunamayacağı tespit edilmektedir.

Genelde beşinci gün embriyosundan alınan PGT örnekleriyle yapılan incelemeler sonucun net bir şekilde tespit edilmesi konusunda yardımcı olmaktadır. Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarının tespit edilmesi için de bu yöntem kullanılabilir.

Aynı zamanda ERA testi de söz konusu olabilir. Bu durumda ileri genetik testlerden biri olarak 238 genin incelenmesi sağlanarak rahmin embriyolar için uygun olup olmadığı değerlendirilir. Tekrarlayan başarısızlıklar söz konusu olduğunda bu incelmenin yapılması yol gösterici olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Yüz Yogası Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

 

Tüp Bebek Öncesi Histereskopi

Çoğu zaman genel anestezi eşliğinde muayenehane şartlarında yapılan tüp bebek öncesi histereskopi 3 boyutlu ultrason ve HSG ile belli olabilir. Genelde bu şekilde koyulan tanılar ve rahim içi boşlukta bulunan patolojilerin tespit edilip tedavi edilmesi son derece önemlidir.

Tekrarlayan düşükler ya da interfilite durumunda bu uygulamanın tedavi edici bir sonuç için tercih edilmesi, birçok açıdan avantaj sağlamaktadır. Doğurganlık yetisini arttıracak olan çalışmalar yapılarak gebelik şansının artması sağlanabilir. Özellikle rahim içi yapışıklık adı verilen durumda tedavi işlemlerinin gerçekleşmesi mümkün olabilir. Genelde 2 başarısız tüp bebek denemesinden sonra bu uygulama yapılır.

 

Tüp Bebek Öncesi Histereskopi Yaptıran

 

Ülkemizde de tüp bebek öncesi histereskopi yaptıran annelerin gebe kalma şansları artmaktadır. Özellikle tercih edilen ve ihtiyaç halinde kullanılabilen tedavi yöntemleriyle rahim içindeki sorunların kısa sürede tespit edilip tedavi edilmesi sağlanabilir. Bu durumda ihtiyaç duyulan uygulamanın gerçekleşmesi ve tedavide önem kazanan yaklaşımların uygulanması son derece önemlidir.

 

Doğal yollarla gebe kalmayan kadınlara tavsiye edilen bu tedavi yöntemlerinde başarılı sonuçların alınması için hastanın genel muayeneye tabi olarak tedavisinin yapılması gerekebilir. Bu süreci araştırmak isteyen her ailenin histereskopi ihtimalini değerlendirmeleri gerekmektedir.

Histeroskopi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Histeroskopi Sonrası Kanama Ne Kadar Sürer 

 

 

Histeroskopi Sonrası Hemen Hamile Kalanlar

 

Laparoskopi ve Histeroskopi Sonrası Cinsellik

 

 

Laparoskopi ve Histeroskopi Sonrası Hamile Kalanlar

 

Histeroskopi Sonrası İyileşme Süreci

 

Sıkça Sorulan Sorular : 

Histeroskopi Fiyatları 2020 - 2021

Histeroskopi ile polip ameliyatı fiyatları 2020 ve 2021 yılında hastaneden hastaneye değişiklik göstermekle ortalama : 3000 – 5000 TL fiyatları arasında değişmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Cevizli Sucuk Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Histeroskopiden sonra ne zaman ilişkiye girilir?

Histeroskopi tedavi sonrası cinsel ilişkiye girmek için beklemeniz gerekmektedir. ofis ya da tanısal histeroskopilerde ortalama 1-2 gün beklemeniz yeterlidir. Fakat bazı operasyonal histeroskopilerde kanama ve enfeksiyon riskleri daha yüksek olacağı için minimum 7-10 gün beklemeniz sizin faydanıza olacaktır.

Histeroskopi sonrası kanama kaç gün sürer?

Cerrahi operasyonel histeroskopide yapılan işlemlere bağlı olarak vajinal kanamalar ortalama 1 hafta (7gün) devam edebilir. Sizin bu süreçte 3 gün dinlenmenizi öneriyoruz. Cerrahi operasyonel histeroskopi ameliyatından sonra kasık ağrısı 1 hafta civarı sürer , bu süreçte doktorunuza danışarak ağrı kesici almanız sağlığınız adına size yardımcı olacaktır.

Histeroskopi ameliyatı sonrası ne zaman hamile kalınır?

yapılan işleme bağlı olarak değişmekle beraber Tanısal histereskopi sonrası en çok 3 ay beklendikten sonra hamile kalınabilir.

Histeroskopi tehlikeli mı?

Riskleri ve Tehlikeleri : Arada nadiren de olsa, anesteziye bağlı komplikasyonlarda ortaya çıkan , rahim ağzında yaralanma, rahimde delinme, rahim içi enfeksiyon, aşırı kanama, gibi riskleri olabilir.

histeroskopi sonrası kanama

Ofis histeroskopi dediğimiz yani normal ofis muayenehane ortamlarında uygulanan rahat ve ağrılı olmayan işlemlerde çok nadiren de olsa kanama olabilir.

Polip ameliyatından sonra duş alınır mı?

Doktorunuz önerileri halinde elbette duş yapabilirsiniz. Ayakta duş yapmanızı öneririz.

Polip ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Polip ameliyatı sonrası İdrarınızı yapamama sorunu çok çok nadir görülebilmektedir.Bu gibi konularda doktora haber vermek gerekir. Ameliyat sonrası 1-2 hafta kanama olabilir. Kanamanız olduğu sürelerde ; Havuz, Küvet, Jakuzi ve cinsel birleşim önerilmez! Yeme - İçme konusunda serbestsiniz.

Polip alındıktan sonra tekrarlar mı?

Polipler alındıktan sonra ; alınan rahim polipler tekralayabilir.

Histeroskopi ile tüplere bakılır mı?

Evet tüplere bakılır. Rahim ağzı kanalınızdan özel cihazlarla rahime girilerek tüplere bakılabilmektedir.

Histeroskopi adetliyken yapılır mı?

Evet yapılır. Adet döneminden sonraki 10 – 15. günlerde yumurtlama dönemi olduğu için gebelik olasılığı yüksektir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku