Facebook Hesabınızı Kurtarma İçin Güvende Tutmanın Yolları
Facebook hesabınız olabileceği kadar güvenli değil. Tüm güvenlik ayarlarınızı henüz güncellemediyseniz, parolanız çok zayıf, bilgileriniz değişmiş veya iki faktörlü kimlik doğrulama yedeğiniz olmayabilir. Bu sizi hesabınıza erişiminizi kaybetmeye karşı savunmasız hale getirir. Oturum açmaya devam ederken Facebook hesabınızı nasıl güvenli hale getirebileceğinizi size şimdi gösterelim. Parolanızı unutursanız, telefonunuzu kaybederseniz veya saldırıya uğrarsanız, Facebook hesabınızı kurtarma ve güvenceye almak için birden fazla yolunuz olacaktır.
İçindekiler
Önemli Güvenlik Ayarlarınızı Kontrol Edin
Facebook, hesabınızın en önemli güvenlik ayarlarını gözden geçirmenize izin veren küçük, temiz bir araca sahiptir. Masaüstü tarayıcınızda Facebook’u açın, sağ üstteki Hesap menüsünü genişletin ve Ayarlar ve gizlilik > Ayarlar’a gidin, ardından Güvenlik ve Giriş ekranına geçin, üstteki Önemli Güvenlik Ayarlarınızı Kontrol Edin bağlantısını tıklayın ve aşağıdakileri takip edin. İdeal olarak, parolanız uygun, iki faktörlü kimlik doğrulama etkin ve oturum açma uyarıları açık olmalıdır. Araç, bu üç özel güvenlik açığını kapatmanıza yardımcı olacak, ancak ayrıca her şeyi manuel olarak nasıl iki kez kontrol edeceğinizi de göstereceğiz.
İletişim Bilgilerinizi Güncelleyin
Facebook şifrenizi kurtarmanın oldukça kolay bir yolu, e-posta adresleri ve cep telefonu numaraları gibi alternatif iletişim bilgileridir. Açıkçası, bu yalnızca ilgili hesaplara erişiminiz varsa çalışır. Bu nedenle iletişim bilgilerinizin güncel olduğundan emin olun. Not: Kişisel verileri eklemek veya kaldırmak için Facebook şifrenizi girmeniz gerekir. Bu, herkesin erişebileceği bir bilgisayarda hesabınızdan çıkış yapmayı unutmanız durumunda, hiç kimsenin bilgilerinizi değiştiremeyeceğini garanti eder. İşte güncelleyebileceğiniz iletişim bilgileri ve bunun nasıl yapılacağı.
E-posta
Sizi Genel hesap ayarlarına göndermesi gereken Hesap > Ayarlar ve gizlilik > Ayarlar’a gidin. Burada, hesabınıza eklenen tüm e-posta adreslerini görmek için Kişi’nin yanındaki Düzenle’yi tıklayın. Tüm bu hesaplara erişiminiz olduğundan emin olun, eski e-posta adreslerini kaldırın ve gerektiğinde yenilerini ekleyin. Facebook hesabınızla ilişkili en az iki e-posta adresinizin olmasını öneririz. Bir e-posta adresi eklediğinizde, birincil adresinize bir onay gönderilecektir. Güvenlik önlemi olarak bu onay, yeni bir e-posta ekleme isteğini iptal etmenize olanak tanıyan bir bağlantı içerir. Başka bir deyişle, çalışan bir e-posta adresinin kayıtlı olması ekstra bir güvenlik katmanıdır, çünkü değişikliklerden haberdar olursunuz ve bunları engellerken aynı zamanda bu adresi hesabınıza erişimi kurtarma için kullanabilirsiniz.
Cep Telefonu Numarası
Şimdi Facebook hesabınıza bağlı telefon numaralarını kontrol edelim. Mobil ayarlar ekranına geçin ve burada listelenen telefon numaralarını inceleyin. E-posta adreslerinde olduğu gibi, Facebook hesabınıza en az bir yedek, yani iki cep telefonu numarası eklemenizi öneririz. Bir cep telefonu numarası eklemek için, bir metin mesajı alma veya numarayı doğrulamak için bir arama arasında seçim yapabilirsiniz. Mobil Ayarlar sayfasına girebileceğiniz bir onay kodu alacaksınız. Bunun yalnızca seçili operatörlerle çalıştığını ve mobil operatörünüz destekleniyorsa, Facebook’un aramasını veya kısa mesajını almak için ücret talep edebileceklerini unutmayın.
Parolanızı Güncelleyin
Zayıf bir parola, hesabınızın saldırıya uğramasının en olası yollarından biridir. Birden fazla çevrimiçi hesap için kullanıyorsanız, güçlü bir parola da aynı derecede kötüdür. Şifreler sızabileceğinden, şifrenizi de yılda bir kez güncellemelisiniz. Facebook Ayarlarına gidin ve Güvenlik ve Giriş ayarları ekranına geçin. Oturum Aç altında, Parolayı değiştir alanının yanındaki Düzenle’yi tıklayın. Mevcut şifrenizi ve ardından yeni şifrenizin iki kopyasını girin. Değişiklikleri kaydet’e tıklayın ve parola yöneticinizi güncellemeyi veya parolanızı kağıt tabanlı bir adres defteri gibi güvenli bir yere not etmeyi unutmayın.
[…] View On WordPress […]