Ekran Kartı Satın Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

1 643

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Bilgisayarınızı yükseltmek söz konusu olduğunda, özel bir grafik kartından daha iyi yapabileceğiniz birkaç yatırım vardır – özellikle zorlu oyunlar oynarken veya video düzenlerken. Ne yazık ki, gerçekçi 3D grafikler ve gelişmiş video işlemeleri ucuz değil. Ancak yeni bir grafik kartı satın almak basit bir işlem değildir. Ancak, alışverişe başlamadan önce bu dört şeyi bilirseniz, size uygun bir ekran kartı alma şansınız çok daha yüksek olacaktır.

Performans Pahalıdır

Grafik kartlarıyla ilgili acı gerçek şu ki, en iyi performansı istiyorsanız, en yüksek doları ödemeniz gerekecek. Ve en yüksek performanslı kartlar çok pahalıdır. Birinci sınıf bir grafik kurulumu elde etmek için 600$, 800$ ve hatta 1.000$’a kadar kolayca ödeme yapabilirsiniz.

Alışverişten Önce Hangi GPU’ya İhtiyacınız Olduğunu Belirleyin

Daha fazla mesaj

HDMI Kablonun 2.1 Olduğunu Nasıl Anlarız?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Instagram'da Mesaj İstekleri Nasıl Kapatılır?

Bir grafik kartı satın almaya başladığınızda, model numaralarına, tescilli teknolojilere, işlemci çekirdeklerine ve her bir grafik kartıyla birlikte gelen çok sayıda farklı istatistiklere kapılmak kolay olabilir. Büyük şemada, bu şeyler insanların büyük çoğunluğu için bilinmesi yararlı değildir. Önemli olan ne yapmak istediğinize karar vermek ve ardından hangi özelliklerin bunu yapmanıza yardımcı olacağını bulmaktır.

Ekran Kartı

GDDR RAM Önceliklidir

Daha önce de bahsettiğim gibi, her grafik kartının onu tanımlayan, anlaşılması zor bir yığın istatistik vardır. Ancak, çoğunu görmezden gelebilir ve sadece bir çifte odaklanabilirsiniz. En önemlilerinden biri, grafik kartınızın çalışması gereken bellek miktarı olan GDDR RAM’dir. GPU RAM’iniz, grafikle ilgili olmayan oyun işlemleri için kullanılan sistem RAM’inizden ayrıdır. Tipik olarak, GPU’nuz ne kadar fazla RAM’e sahipse, o kadar fazla hesaplama yapabilir ve o kadar iyi grafikler elde edersiniz, ancak bunun doğru olmadığı bazı örnekler vardır.

Referans ve Referans Olmayan Soğutucular

Grafik kartı meraklısı değilseniz, muhtemelen “referans” veya “referans olmayan” soğutucuları hiç duymamışsınızdır. Ancak aradaki farkı anlatabilmemiz için önce ekran kartlarının nasıl satıldığını anlamanız gerekiyor. AMD ve Nvidia gibi üreticiler, gerçek kartları yapar ve doğrudan tüketicilere satarlar, ancak bunları, değişiklik yapan ve kendi kart sürümlerini satan diğer şirketlere de satarlar. Üreticinin kartlarına “referans” kartları denir, herhangi bir değişiklik onları “referans dışı” yapar. Founder’s Edition gibi isimlerle satılan bu kartları da görebilirsiniz. Aşağıdaki resimde, MSI Gaming GeForce RTX 3070 (referans olmayan sürüm) ile birlikte Nvidia RTX 3070 Founders Edition’ı (referans sürümü) görebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Apple AirPlay Nasıl Çalışır?
1 yorum
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku