Android Cihazınız Sertifikalı Mı? Peki Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

1 709

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Android platformunun korunmasına yardımcı olmak için Google, cihazlara “Play Protect sertifika durumu” verir. Bu, Android uyumluluk testini geçtiği ve şirketin lisansı altındaki tescilli Google uygulamalarını içerdiği anlamına gelir. Ancak Android cihazınızın sertifikalı olduğunu nasıl anlarsınız? İşte bilmeniz gerekenler.

Android Sertifikasyonu Nedir?

iOS’u deneyimlemenin tek yolu, iPhone gibi bir Apple cihazı satın almaktır. Android için durum farklıdır—Google, işletim sistemini ve uygulamalarını üreticilere lisanslar. Bu nedenle Google’dan yalnızca Android telefonlar satın almakla kalmaz, aynı zamanda Samsung, Nokia, Huawei ve daha fazlasını da satın alabilirsiniz.

Google, Android platformunda tutarlılığın ve güvenliğin korunmasına yardımcı olmak için cihazların bir dizi uyumluluk testinden geçmesini gerektirir. Bu bir onay değil, gerçek bir Android cihazı olmanın bir mührüdür. Geçemeyenler sertifikasız olarak sınıflandırılır. Sertifikasız bir Android cihazı kullanmak istemezsiniz. Bunun nedeni, Google’ın cihazdaki uygulamaların yasal olup olmadığını doğrulayamamasıdır. Cihaz ayrıca sistem veya uygulama güncellemelerini almayabilir, bu da sizi güvenlik risklerine karşı savunmasız bırakır. Bu aynı zamanda verilerinizin yedeklenemeyebileceği ve Google’ın hizmetleriyle senkronize edilemeyebileceği anlamına gelir. Telefonunuzu kurduğunuzda, cihazınız sertifikalı değilse Google sizi uyarır. Play Store’a ve bazı uygulamalara erişiminizi sınırlar ve bunları tamamen kaldırabilir.

Daha fazla mesaj

iPhone’da Belge Taratma Nasıl Yapılır?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Telefon Modelleri ve Özellikleri Karşılaştırma Nasıl Yapılır?

Sertifikalı

Android Cihazınızın Sertifika Durumu Nasıl Kontrol Edilir?

Tehlikeli bir yerden satın almadıysanız veya özel bir Android ROM yüklemediyseniz, onaylanmamış bir Android cihazınız olması pek olası değildir. Android cihazınızın sertifika durumunu kontrol etmek için;

  1. Play Store’u açın.
  2. Sağ üstteki profil resminize dokunun.
  3. Ayarlar’a dokunun.
  4. Bölümü genişletmek için Hakkında’ya dokunun.
  5. Play Protection sertifikasına bakın.

Cihazınız Onaylanmamışsa Ne Yapmalısınız?

Cihazınız Play Protect sertifikalı değilse Google, cihazınızın üreticisiyle iletişime geçmenizi ve yenisini istemenizi önerir. Tabii ki, cihazı ikinci el satın aldıysanız bu daha da zorlaşıyor. Bu, pazarlık yapmak için iyi bir yol olsa da, riskleri de vardır, bu nedenle satın aldığınız cihazın orijinalliğini bildiğinizden emin olun.

https://www.youtube.com/watch?v=o-BWfBpBnWw

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku