Telefondan TV’ye Görüntü Aktarma

0 11.290

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte telefondan Tv’ye görüntü aktarma işlemi kablolu ve kablosuz olmak üzere birçok yöntemle yapılabilmektedir.

Telefondan Tv’ye görüntü aktarma ile telefonunuzdan izleyebileceğiniz içerikleri, televizyondan da izleyebilirsiniz. İOS ve Android cihazlarda bulunan ses ve görüntüleri, görüntü aktarma seçeneği ile akıllı televizyonlarda izlenebilir. Kablolu ve kablosuz olmak üzere birçok yöntemle, görüntü aktarma işlemlerini yapabilirsiniz. Yazımızda kablolu görüntü aktarma ve kablosuz görüntü aktarma seçeneklerini detaylı olarak açıklayacağız. Yazımızın tamamını okuyarak, sizler de bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Telefonda izlediğiniz içerikleri, daha yüksek görüntü kalitesinde ve çevrenizdekilerle birlikte izlemek istediğinizde görüntü aktarma seçeneğini kullanabilirsiniz. Günümüzdeki televizyonların hepsinde YouTube, Netflix gibi içerikler bulunmaktadır ancak internet olmadan bu uygulamalar çalışmamaktadır. İşte bu gibi durumlarda telefonlardaki ses ve videoları görüntü aktarma seçeneği ile televizyonlara aktarmak çözüm yolu olmaktadır.

Görüntü aktarma seçeneği ile yalnızca internette bulunan içerikleri değil, telefonunuzun galerisinde bulunan içerikleri de televizyona aktarabilirsiniz. İOS tabanlı cihazlar, Android işletim sistemine karşın daha az seçenek sunmaktadır. Android işletim sistemi, İOS cihazlara nazaran daha fazla seçenek sunmaktadır.

Telefondan Tv’ye Görüntü Aktarma Kablosu

telefondan-tvye-goruntu-aktarımı-nasıl-olur
telefondan-tvye-goruntu-aktarımı-nasıl-olur

Telefonunuzda bulunan resim ve ses içeriklerini televizyona görüntü olarak aktarmanın en çok tercih edilen yollarından biri HDMI kablosu kullanmaktır. HDMI girişini akıllı televizyonların yanında ve arka kısmında mutlaka göreceksiniz. Bu bağlantı ile telefonunuzdaki içerikleri aynı anda televizyonunuzda görüntüleyebilirsiniz. Telefondan televizyona HDMI kablosu ile güvenli bir aktarım yapmak istiyorsanız, HDMI 2.0 veya 2.1 standartlarını kullanmanız gerekecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   iPhone'da Sürükle ve Bırak Nasıl Kullanılır?

Televizyonlarda bulunan HDMI girişi, telefonlarda bulunmamaktadır. Bu sebeple görüntü aktarımı yapmak için telefonunuzun girişi için HDMI dönüştürücü satın almanız gerekmektedir. Kalitesi değişmekle birlikte birçok HDMI kablosu seçeneğinizin bulunmaktadır. Daha kaliteli olanı satın almanız yararınıza alacaktır. Dönüştürücüyü satın alırken, telefonunuza uygun olan bir bağlantı yöntemi seçmeniz gerekmektedir.

Telefondan tv’ye görüntü aktarma kablosu olarak HDMI kablosunu gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Telefondan Tv’ye görüntü aktarabileceğiniz bir diğer yöntem ise USB ile görüntü aktarma yöntemidir.

USB ile TV’ye Görüntü Aktarma

Telefonda bulunan ses ve videolarınızı televizyona aktarmanın bir diğer yolu ise yine kablolu başlık altında sayılabilecek USB yöntemidir. Ancak bu yöntemi görüntü aktarma yönteminin dışında görüntü yansıtma yöntemi olarak nitelendirmek daha doğru olacaktır. İlk öncelikle telefonunuzun deposundaki verileri USB’ye aktarın. Aktarma işlemi tamamlandıktan sonra yine akıllı televizyonlarınızın yanında veya arkasında bulunan USB girişine takın. Ve istediğiniz videoyu açarak oynatın.

Telefondan TV’ye Görüntü Aktarma Kablosuz

Telefondan TV’ye görüntü aktarma kablolu bilgisini verdikten sonra telefondan TV’ye görüntü aktarma kablosuz bilgisini de vermek gerekmektedir. Kablosuz görüntü aktarma yönteminde, Android kullanıcıları İOS kullanıcılarına göre daha fazla avantaja sahiptir. İOS cihazlarda yalnızca Wİ-Fi ile görüntü aktarma ile sınırlıdır. Üstelik bu yöntemi de sadece YouTube’da kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Google Play Store İndirme Bekleyen Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Ancak Android cihazlarda ise bu seçenek çok daha fazladır. Android cihazların televizyona görüntü aktarma seçenekleri daha fazladır. Android telefonların görüntüsünü televizyona aktarma işleminde Wi-Fi yöntemi seçilecekse herhangi bir aparat kullanımı gerekmez iken, Bluetooth yönteminde ise aparat kullanımı gerekmektedir.

Wi-Fi aracılığı ile görüntü aktarma yönteminde hem telefonunuzun hem de televizyonunuzun aynı ağa bağlı olması gerekmektedir. Aynı ağa bağlı olmayan cihazlarda görüntü aktarımı olmamaktadır. Telefon, mobil veriye değil, Wi-Fi’e bağlı olmak zorundadır. Ancak bu zorunluluk televizyonda bulunmamaktadır. Televizyonu kablosuz bağlamak yerine Ethernet kablosu ile de internete bağlayabilirsiniz. Kablosuz bağlantı yerine Ethernet kablosu ile internete bağlamak herhangi bir değişiklik yapmayacaktır. Televizyon ve telefonun aynı ağa bağlantısını sağladıktan sonra görüntü aktarımı yapabilirsiniz.

Philips TV’ye Telefondan Görüntü Aktarma

telefondan-televizyona-aktarma
telefondan-televizyona-aktarma

Philips TV’ye telefondan görüntü aktarma yapmak istiyorum diyorsanız bunun için birçok seçenek bulunmaktadır. Kablolu ve kablosuz olmak üzere birçok seçeneğiniz bulunmaktadır.

Telefonunuzda bulunan resim ve ses içeriklerini Philips TV’ye görüntü olarak aktarmanın en çok tercih edilen yollarından biri HDMI kablosu kullanmaktır. HDMI girişini Philips TV’nin yanında bulunan kısmına sokun. Bu bağlantı ile telefonunuzdaki içerikleri aynı anda Philips TV’de görüntüleyebilirsiniz. Telefondan Philips TV’nize güvenli bir görüntü aktarımı yapmak istiyorsanız; HDMI kablosu yöntemini kullanabilirsiniz. HDMI yöntemi dışında USB ile de görüntü yansıtabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   iPhone ve Android'de İki WhatsApp Hesabı Nasıl Kullanılır?

Telefonda bulunan ses ve videolarınızı Philips TV’ye aktarmanın bir diğer yolu ise yine kablolu başlık altında sayılabilecek USB yöntemidir. Ancak bu yöntemi görüntü aktarma yönteminin dışında görüntü yansıtma yöntemi olarak nitelendirmek daha doğru olacaktır. İlk öncelikle telefonunuzun deposundaki verileri USB’ye aktarın. Aktarma işlemi tamamlandıktan sonra Philips TV’nizin yanında bulunan USB girişine takın. Ve istediğiniz videoyu açarak oynatın. USB yönteminin dışında kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise Wİ-Fi yöntemidir.

Telefonunuzu ve Philips TV’nizi aynı Wİ-Fi ağına bağlayın. Ancak televizyonunuzu Ethernet kablosu ile de internete bağlayabilirsiniz. Ancak telefonlarda böyle bir seçenek bulunmamaktadır. Aynı Wİ-Fi ağına bağladığınız cihazlarda Philips TV’nize görüntü aktarımı yapabilirsiniz.

Telefondan TV’ye Görüntü Aktarma Cihazı

Telefondan TV’ye görüntü aktarmak istiyorsanız kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise görüntü aktarma cihazıdır. Kablosuz HDMI olarak adlandırılan bu cihazı satın alabilirsiniz. Görüntü aktarma cihazının fiyatı, kalitesine göre değişiklik gösterebilmektedir. Telefondan TV’ye görüntü aktarma cihazı olarak yapacağınız aramadan karşısına birçok seçenek çıkacaktır ve siz bunlardan istediğinizi satın alabilirsiniz.

Yine bunların dışında Telefondan TV’ye görüntü aktarmanın dışında PC’den TV’ye Görüntü Aktarma Nasıl Yapılır ? öğrenmek için ilgili bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

80%
Awesome
  • Design
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku