Akıllı İnverter’lerin Diğerlerinden Farkları

1 1.135

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Akıllı inverter, tam sinüs inverter ve modifiye invertera göre daha çevreci, daha temiz bir enerji üreten inverter çeşididir. En büyük farklarından bir tanesi bu inverterlar, elektronik cihazlara hiçbir şekilde zarar vermemektedir. Akıllı inverter, şebeke bağlantılı taşınabilir boyutta olup kesintisiz güç kaynağı sunmayı amaçlar. Solar şarj cihazı ve batarya şarj cihazının fonksiyonlarını bir araya getiren akıllı inverter, kapsamlı LCD ekranı, batarya şarj akımı, AC giriş ve solar giriş şarj önceliği yaratarak farklı uygulamaları esas alarak kabul edilebilir giriş voltajı gibi kullanıcıların yönetmesine izin veren, yapılandırılabilen ve kolay erişebilen düğme işlemi sunar.

Özelliklerine bakıldığında açık ara üstünlük bulunduran lityum iyon akü, hibrit güneş paneli paketlerinde de yer almaktadır. İnverter çeşidinin özellikler, saf sinüs dalga inverterdır. Lcd ayarı sayesinde ev ailetleri ve kişisel bilgisayar için yapılandırabilir giriş voltajı bulunur. Yine Lcd ayarı ile uygulamaları esas alan yapılandırılabilir batarya şarj akımına sahiptir. Lcd ayarı sayesinde yapılandırılabilen AC/Solar şarj özelliği vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Google Pixel Buds Nasıl Sıfırlanır?

Şebeke voltajı  ya da jeneratör gücüne uyumlu bir şekilde çalışma imkanı sunar. AC yeniden kazanılırken otomatik yeniden başlatma seçeneği sunar. Aşırı yüke, aşırı sıcaklığa  ve kısa devreye karşı koruması bulunur. Optimize akü performansı için akıllı batarya şarj cihazı tasarımıyla diğer inverterlara göre büyük fark yaratmaktadır.

Hazır solar paket ile neler yapabilirsiniz?

Hazır solar paket içinde yer alan akıllı inverter ile kolay montaj imkanı da bulunarak en kısa sürede devreye alabilirsiniz. İnverterın montajında kurulum yapılacak yer seçmeden önce iyice incelenmelidir. Yanıcı yapıya sahip malzemeler üzerine kesinlikle inverter monte edilmemesi gerekir. Katı ve sağlam bir yere monte edilmesi ve lcd ekranının kolaylıkla okunabileceği göz hizasında bir yere montajının yapılması gerekir.

Optimum çalışma performansını yakalamak için ortam sıcaklığının 0-55 derece arasında olması gerekir.
Batarya bağlantısı güvenli çalışma ve yönetmeliğe uygun olarak,  bataryayla inverter arasına ayrı bir DC sigorta veya bağlantı kesici takılabilmektedir. Batarya bağlantısı için ona uygun bir kablo kullanılması sistem güvenliği ve verimli çalışma açısından büyük önem arz etmektedir.  Hazır solar pakette yer alan bu bağlantı 1-3 KVA modeli için en az 100 amper, 4KVA ve 5KVA modlleri için en az 200 amper akü kullanımı tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Apple iPhone Modelleri Neden Çok Pahalı?

Hibrit güneş paneli bağlantısı nasıl yapılır

Hibrit güneş paneli bağlantısı için, bağlantı yapmadan önce PV girişi ve güneş panelleri arasında DC sigorta bağlamak gerekir. PV bölümü için tüm kablo tesisatı özel solar kablo olmasına dikkat edildiği gibi Pv modülü bağlantısına uygun solar kablo kullanılması sistem güvenliğinde ve verimli çalışması açısından oldukça önemlidir. Pv modüllerinin açık devre voltajı olan Voc, akıllı inverterın maksimum Pv dizilimi açık devre voltajını özellikle aşmamasına dikkat edilmelidir. Bununla birlikte son olarak Pv modüllerinin açık devre voltajı minimum batarya voltajından yüksek olmamalıdır .

Hazır paket içeriklerinde neler bulunur?

Hazır paketlerde, güneş enerjisi sistemi, güneş enerji ve rüzgar tribünü sistemi, güneş enerjisi ile tarımsal sulama sistemleri, güneş enerjisi santrali için paketler bulunur. Özellikle karavanlar için hibrit güneş paneli paketi çözümleriyle en sağlıklı ve çevreci enerji kaynaklarına  dönüşüm gerçekleştirilebilmektedir.

1 yorum
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku